JetBrains Project Rider IDE tillgängligt

JetBrains Project Rider IDE Skärmbild
JetBrains Project Rider IDE

Skaparna av ReSharper har byggt ett cross-platform C# IDE som de kallar för “Project Rider”. Jag har varit nyfiken på projektet ända sedan jag hörde talas om det för ett antal månader sedan. Det är trevligt att det börjar komma fram fler och fler intressanta alternativ till Visual Studio, även om jag fortfarande är ett stort fan av just Visual Studio. Hursomhelst, JetBrains Project Rider har nu släppts i publik förhandsversion och mer information finns i JetBrains blogginlägg.

En annan riktigt trevlig nyhet när det kommer till C# IDEs, är att Visual Studio nu äntligen har släppts till Mac. Ta en titt på hemsidan för Visual Studio for Mac för mer information.

Ett annat tight alternativ är Xamarin Studio, som även det fungerar på Mac, Windows och Linux.

Min personliga favorit för tillfället (förutom Visual Studio), är Visual Studio Code, d.v.s. skripting editorn som bygger på samma teknologier (Electron) som GitHubs skripting editor Atom.

Många bra alternativ med cross-platformstöd. En väldigt trevlig utveckling för oss som utvecklar med C# och .NET!

Författare: Jonathan Lindkvist

Jag är en systemutvecklare som är bosatt och verksam i Stockholmsområdet. Mitt favoritspråk är C#, och jag utvecklar huvudsakligen med .NET-plattformen som bas. Det mesta jag utvecklar har någon relation till webben, så ASP.NET och JavaScript är båda givna inslag i mitt dagliga arbete (och fritid).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *