Lista namnen på alla SQL Server-instanser

Brukar ofta glömma bort namnen på mina olika SQL Server-installationer, d.v.s. de jag har på jobbdatorn, hemdatorn och test- och produktionsserver. Sökte runt och hittade ett kommando som låter en lista namnen direkt i kommandotolken genom att skriva in “sqlcmd -L”, vilket jag även visar på bilden här nedanför. 🙂

Lista namnen på alla installerade SQL Server-instanser
Lista namnen på alla installerade SQL Server-instanser

Författare: Jonathan Lindkvist

Jag är en systemutvecklare som är bosatt och verksam i Stockholmsområdet. Mitt favoritspråk är C#, och jag utvecklar huvudsakligen med .NET-plattformen som bas. Det mesta jag utvecklar har någon relation till webben, så ASP.NET och JavaScript är båda givna inslag i mitt dagliga arbete (och fritid).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *