“Namnen som förstör it-system”

Jennifer Null’s husband had warned her before they got married that taking his name could lead to occasional frustrations in everyday life. She knew the sort of thing to expect – his family joked about it now and again, after all. And sure enough, right after the wedding, problems began.

Som programmerare så kände jag instinktivt en lätt rysning gå genom kroppen när jag läste namnet “Jennifer Null”. Det är ett sånt där namn som kanske inte bör skapa problem, men som ändå förstås kan göra det, vilket BBCs artikel såväl illustrerar.

Utöver “Jennifer Null”, så nämner artikeln även problem med namn för individer som bara har ett förnamn, men inget efternamn, eller förnamn som enbart består av en bokstav osv. Gemensamt så brukar man referera till sådana exempel som “edge cases”, och det är aldrig fel att påminnas om att dessa faktiskt existerar. 🙂

Författare: Jonathan Lindkvist

Jag är en systemutvecklare som är bosatt och verksam i Stockholmsområdet. Mitt favoritspråk är C#, och jag utvecklar huvudsakligen med .NET-plattformen som bas. Det mesta jag utvecklar har någon relation till webben, så ASP.NET och JavaScript är båda givna inslag i mitt dagliga arbete (och fritid).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *